Echt opvallende bewegers zijn er binnen de index niet, met uitzondering misschien van Nyrstar, Umicore en Fortis. De verliezers zijn weinig talrijk en van grote verliezen is bovendien geen sprake.

Ook Fortis besteedde aandacht aan het bericht dat er een strategische samenwerking tussen Dexia en de Franse Banque Postale in de maak zou zijn. Beide groepen zouden niet in elkaars kapitaal participeren.

Op die manier zou er een permanente/definitieve oplossing worden gezocht voor de financiering/liquiditeit van de Franse poot Dexia Crédit Local. Het voorstel zou in een aftastingsfase zitten en nog niet door de raad van bestuur zijn besproken.

De voorbije week waren er nog meer geruchten over een mogelijke parkeerplaats in een Frans staatsfonds voor het 17%-belang dat CDC (de Franse aandeelhouder van Dexia) in Dexia aanhoudt.

Een geografische splitsing van de takken van Dexia zou een fusie tussen CDC en Banque de la Poste vergemakkelijken. Een alternatief zou zijn dat deze laatste een belang in Dexia neemt.

Aan dit scenario hecht Fortis niet zo veel belang, maar wel is duidelijk dat er heel wat beweegt bij Dexia. Het neutraal advies voor het aandeel Dexia blijft in ieder geval bevestigd.

Echt opvallende bewegers zijn er binnen de index niet, met uitzondering misschien van Nyrstar, Umicore en Fortis. De verliezers zijn weinig talrijk en van grote verliezen is bovendien geen sprake. Ook Fortis besteedde aandacht aan het bericht dat er een strategische samenwerking tussen Dexia en de Franse Banque Postale in de maak zou zijn. Beide groepen zouden niet in elkaars kapitaal participeren. Op die manier zou er een permanente/definitieve oplossing worden gezocht voor de financiering/liquiditeit van de Franse poot Dexia Crédit Local. Het voorstel zou in een aftastingsfase zitten en nog niet door de raad van bestuur zijn besproken. De voorbije week waren er nog meer geruchten over een mogelijke parkeerplaats in een Frans staatsfonds voor het 17%-belang dat CDC (de Franse aandeelhouder van Dexia) in Dexia aanhoudt. Een geografische splitsing van de takken van Dexia zou een fusie tussen CDC en Banque de la Poste vergemakkelijken. Een alternatief zou zijn dat deze laatste een belang in Dexia neemt. Aan dit scenario hecht Fortis niet zo veel belang, maar wel is duidelijk dat er heel wat beweegt bij Dexia. Het neutraal advies voor het aandeel Dexia blijft in ieder geval bevestigd.