Voor de koersdalingen zijn er verschillende verklaringen. Op de eerste plaats zijn er de kwartaalcijfers in de VS, die voorlopig niet over de gehele linie meevallen.

De China-factor speelt eveneens een rol, maar we mogen ook niet vergeten dat na de recente koersstijging een correctie niet onlogisch was.

De BEL 20 legde weinig overtuigingskracht aan de dag en sloot per saldo 1,20% lager af. Daarmee komt de kaap van 2500 weer in het vizier.

De banken Dexia en KBC kregen klappen, maar Umicore was de sterkste daler binnen de index. Ook AB-InBev lag zwak op koers.

Voor de koersdalingen zijn er verschillende verklaringen. Op de eerste plaats zijn er de kwartaalcijfers in de VS, die voorlopig niet over de gehele linie meevallen. De China-factor speelt eveneens een rol, maar we mogen ook niet vergeten dat na de recente koersstijging een correctie niet onlogisch was. De BEL 20 legde weinig overtuigingskracht aan de dag en sloot per saldo 1,20% lager af. Daarmee komt de kaap van 2500 weer in het vizier. De banken Dexia en KBC kregen klappen, maar Umicore was de sterkste daler binnen de index. Ook AB-InBev lag zwak op koers.