Citigroup heeft vandaag de prognoses voor de olieprijs naar boven aangepast. De analisten van de bank verwachten voor dit jaar een gemiddelde olieprijs van 80 dollar, waar dat voordien maar 65 dollar was. Een bedrijf als BP zou van de hogere olieprijs moeten kunnen profiteren.

In Brussel is het sentiment enigszins afwachtend, met een winst die voor de BEL 20 beperkt blijft tot fracties van een procent. De index kan ook niet standhouden boven 2600. De banken doen het vrij goed, maar Fortis moet terrein prijsgeven.

Citigroup heeft vandaag de prognoses voor de olieprijs naar boven aangepast. De analisten van de bank verwachten voor dit jaar een gemiddelde olieprijs van 80 dollar, waar dat voordien maar 65 dollar was. Een bedrijf als BP zou van de hogere olieprijs moeten kunnen profiteren. In Brussel is het sentiment enigszins afwachtend, met een winst die voor de BEL 20 beperkt blijft tot fracties van een procent. De index kan ook niet standhouden boven 2600. De banken doen het vrij goed, maar Fortis moet terrein prijsgeven.