Door de goed reguleerde aard van zijn activiteiten is Elia volgens Fortis goed beschermd tegen de huidige economische crisis. Het dividendrendement gekoppeld aan het hausse-potentieel van het aandeel en het defensieve profiel verdient volgens Fortis een opwaartse herziening van de rating van Elia. De rating gaat zodoende van 'houden' naar 'kopen'.

De analisten van Fortis hebben een voorkeur voor farma-aandelen die minder gevoelig zijn aan cyclische bewegingen. 2009 wordt een overgangsjaar voor UCB, maar vanaf 2010 moet de winst flink kunnen aandikken. Fortis heeft een koopadvies voor dit aandeel.

Door de goed reguleerde aard van zijn activiteiten is Elia volgens Fortis goed beschermd tegen de huidige economische crisis. Het dividendrendement gekoppeld aan het hausse-potentieel van het aandeel en het defensieve profiel verdient volgens Fortis een opwaartse herziening van de rating van Elia. De rating gaat zodoende van 'houden' naar 'kopen'. De analisten van Fortis hebben een voorkeur voor farma-aandelen die minder gevoelig zijn aan cyclische bewegingen. 2009 wordt een overgangsjaar voor UCB, maar vanaf 2010 moet de winst flink kunnen aandikken. Fortis heeft een koopadvies voor dit aandeel.