ASML, de Nederlandse toeleverancier aan de sector van de halfgeleiders, maakte vanmorgen bekend dat de bestellingen tijdens het vierde kwartaal hoger dan verwacht gaan uitkomen. Op de Amsterdamse beurs opende de koers van het aandeel fors hoger.

De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt hoger geopend, met een winst voor de BEL 20 van ongeveer een half procent. Voorlopig kan de index dus vrij makkelijk standhouden boven het niveau van 2600. NPM en Ageas zijn de sterkste stijgers binnen de index.

ASML, de Nederlandse toeleverancier aan de sector van de halfgeleiders, maakte vanmorgen bekend dat de bestellingen tijdens het vierde kwartaal hoger dan verwacht gaan uitkomen. Op de Amsterdamse beurs opende de koers van het aandeel fors hoger. De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt hoger geopend, met een winst voor de BEL 20 van ongeveer een half procent. Voorlopig kan de index dus vrij makkelijk standhouden boven het niveau van 2600. NPM en Ageas zijn de sterkste stijgers binnen de index.