Daimler kondigde aan dat het vierde kwartaal van 2009 met een negatief resultaat wordt afgesloten. Omdat ook het volledige boekjaar verlieslatend was, zal Daimler geen dividend uitkeren.

Het verlies over het vierde kwartaal bedroeg €352 mln. Over het boekjaar 2009 was er een verlies van €2,6 mrd, tegenover een winst van €1,4 mrd over het boekjaar voordien.

De omzet over het volledige boekjaar bedroeg €78,9 mrd, tegenover €98,5 mrd in 2008. Voor dit jaar wordt gerekend op een groei van de verkopen van nieuwe wagens met 3 tot 4%.

Daimler noteert op de cijfers zowat 8% lager. Onder andere Swiss Re en ABB noteren op de cijfers hoger.

De Brusselse beurs noteert afwachtend, waarbij de BEL 20 dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren blijft. Voorlopig houdt de index echter stand boven 2500. Solvay moet op de cijfers nu toch wat terrein prijsgeven.

Daimler kondigde aan dat het vierde kwartaal van 2009 met een negatief resultaat wordt afgesloten. Omdat ook het volledige boekjaar verlieslatend was, zal Daimler geen dividend uitkeren. Het verlies over het vierde kwartaal bedroeg €352 mln. Over het boekjaar 2009 was er een verlies van €2,6 mrd, tegenover een winst van €1,4 mrd over het boekjaar voordien. De omzet over het volledige boekjaar bedroeg €78,9 mrd, tegenover €98,5 mrd in 2008. Voor dit jaar wordt gerekend op een groei van de verkopen van nieuwe wagens met 3 tot 4%. Daimler noteert op de cijfers zowat 8% lager. Onder andere Swiss Re en ABB noteren op de cijfers hoger. De Brusselse beurs noteert afwachtend, waarbij de BEL 20 dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren blijft. Voorlopig houdt de index echter stand boven 2500. Solvay moet op de cijfers nu toch wat terrein prijsgeven.