Dat is hoofdzakelijk te danken aan de grondstofaandelen, die flink hoger openden. Porsche is in Frankfurt een opvallende stijger. De producent van luxewagens maakt een goede beurt na de publicatie van meevallende resultaten.

De Brusselse beurs opende op zijn beurt hoger, met een winst van ruim een half procent voor de BEL 20. De index kan zich zodoende handhaven boven het niveau van 1700.

De bankaandelen liggen eens te meer zwak op koers, met op de eerste plaats verlies voor Dexia. Fortis opende op de cijfers zowat 2% lager. Echt opvallende stijgers zijn er binnen de BEL 20 niet.

Dat is hoofdzakelijk te danken aan de grondstofaandelen, die flink hoger openden. Porsche is in Frankfurt een opvallende stijger. De producent van luxewagens maakt een goede beurt na de publicatie van meevallende resultaten. De Brusselse beurs opende op zijn beurt hoger, met een winst van ruim een half procent voor de BEL 20. De index kan zich zodoende handhaven boven het niveau van 1700. De bankaandelen liggen eens te meer zwak op koers, met op de eerste plaats verlies voor Dexia. Fortis opende op de cijfers zowat 2% lager. Echt opvallende stijgers zijn er binnen de BEL 20 niet.