Anglo American blijft in de kijker staan, meer bepaald wat de consolidatie in de grondstoffensector betreft. Die lijkt in een stroomversnelling te zijn beland, waarbij Xstrata blijft aandringen op een fusie.

Laatstgenoemde berekende dat een fusie voor $1 mrd aan synergiebesparingen kan opleveren, een bedrag dat nog aan de bescheiden kant wordt genoemd. Mits een goede aanpak zou het totaal bedrag aan besparingen het drievoudige kunnen bedragen.

De BEL 20 beperkte het verlies tot 0,33%, wat betekent dat de index relatief makkelijk standhield boven 2000. KBC was de sterkste daler binnen de index, Omega Pharma bleef stevig in de plus.

Anglo American blijft in de kijker staan, meer bepaald wat de consolidatie in de grondstoffensector betreft. Die lijkt in een stroomversnelling te zijn beland, waarbij Xstrata blijft aandringen op een fusie. Laatstgenoemde berekende dat een fusie voor $1 mrd aan synergiebesparingen kan opleveren, een bedrag dat nog aan de bescheiden kant wordt genoemd. Mits een goede aanpak zou het totaal bedrag aan besparingen het drievoudige kunnen bedragen. De BEL 20 beperkte het verlies tot 0,33%, wat betekent dat de index relatief makkelijk standhield boven 2000. KBC was de sterkste daler binnen de index, Omega Pharma bleef stevig in de plus.