De oliesector profiteert van de gestegen olieprijs, wat zich onder andere vertaalt in winst voor BP. In de grondstoffensector maakt Xstrata dan weer een goede beurt. ThyssenKrupp doet het goed, Volkswagen moet opnieuw terrein prijsgeven.

In Brussel opent de BEL 20 ruim 1% hoger, waardoor de index zich opnieuw boven 2000 komt aanmelden. Het zijn de banken die eens te meer het voortouw hebben genomen.

De sterkste stijger is Dexia, dat de koers ziet oplopen richting 4 euro. KBC heeft de kaap van 24 euro bereikt. Nog in de financiële sector flirt Fortis met de kaap van 1,10 euro.

De oliesector profiteert van de gestegen olieprijs, wat zich onder andere vertaalt in winst voor BP. In de grondstoffensector maakt Xstrata dan weer een goede beurt. ThyssenKrupp doet het goed, Volkswagen moet opnieuw terrein prijsgeven. In Brussel opent de BEL 20 ruim 1% hoger, waardoor de index zich opnieuw boven 2000 komt aanmelden. Het zijn de banken die eens te meer het voortouw hebben genomen. De sterkste stijger is Dexia, dat de koers ziet oplopen richting 4 euro. KBC heeft de kaap van 24 euro bereikt. Nog in de financiële sector flirt Fortis met de kaap van 1,10 euro.