Lloyds Banking Group zal over een periode van 15 jaar minstens $3,6 mrd voor een verhoging van het kapitaal met $2 mrd. De bank verkocht hybride Tier 1 securities aan een rentevoet van 12%.

Dat betekent dat de bank tot en met 2024 $240 mln per jaar aan rente moet betalen. Lloyds is voor 43% eigendom van de Britse staat en heeft sinds november al voor £23 mld aan vers kapitaal opgehaald via de emissie van obligaties en aandelen.

Over het eerste halfjaar verloor de bank £1,3 mrd als gevolg van afschrijvingen op probleemkredieten. De rentevoet op de Tier 1 securities is hoog, want in oktober betaalde Credit Agricole minder dan 9% bij een gelijkaardige emissie.

Lloyds Banking Group zal over een periode van 15 jaar minstens $3,6 mrd voor een verhoging van het kapitaal met $2 mrd. De bank verkocht hybride Tier 1 securities aan een rentevoet van 12%. Dat betekent dat de bank tot en met 2024 $240 mln per jaar aan rente moet betalen. Lloyds is voor 43% eigendom van de Britse staat en heeft sinds november al voor £23 mld aan vers kapitaal opgehaald via de emissie van obligaties en aandelen. Over het eerste halfjaar verloor de bank £1,3 mrd als gevolg van afschrijvingen op probleemkredieten. De rentevoet op de Tier 1 securities is hoog, want in oktober betaalde Credit Agricole minder dan 9% bij een gelijkaardige emissie.