De Footsie kon in Londen de schade nog min of meer binnen de perken houden, maar de DAX in Frankfurt en de CAC in Parijs verloren meer dan anderhalf procent.

Ook de Brusselse beurs kon de dans niet ontspringen, ook Euronext Brussels ging tijdens de laatste uren van de handel stevig onderuit. Per saldo sloot de BEL 20 ruim 2% lager, waardoor de kaap van 2500 naar beneden werd doorbroken.

Het ING-effect brak vooral de financiële sector zuur op, de koersen van zowel Fortis als Dexia en (vooral) KBC gingen fors onderuit. Alleen Colruyt, Belgacom en UCB konden lichte winsten boeken.

De Footsie kon in Londen de schade nog min of meer binnen de perken houden, maar de DAX in Frankfurt en de CAC in Parijs verloren meer dan anderhalf procent. Ook de Brusselse beurs kon de dans niet ontspringen, ook Euronext Brussels ging tijdens de laatste uren van de handel stevig onderuit. Per saldo sloot de BEL 20 ruim 2% lager, waardoor de kaap van 2500 naar beneden werd doorbroken. Het ING-effect brak vooral de financiële sector zuur op, de koersen van zowel Fortis als Dexia en (vooral) KBC gingen fors onderuit. Alleen Colruyt, Belgacom en UCB konden lichte winsten boeken.