De vestiging in Hemiksem legt zich toe op de productie van staaldraden voor diverse industriële toepassingen. Voor deze productlijnen stelt Bekaert in West-Europa een structurele neerwaartse marktevolutie vast. De agressieve competitie vanuit voornamelijk Centraal-Europa en Azië zorgt voor een aanhoudende druk op de verkoopprijzen.

Deze externe ontwikkelingen wegen steeds zwaarder op de rentabiliteit van Bekaert Hemiksem en op de concurrentiële positie van het bedrijf in de Europese markt, waardoor een herschikking van het productieplatform in België zich opdringt.

De directie betreurt dat zij genoodzaakt is om deze maatregel voor te stellen, maar ziet geen andere mogelijkheid om de langetermijnpositie van de draadactiviteiten in Europa veilig te stellen.

De vestiging in Hemiksem legt zich toe op de productie van staaldraden voor diverse industriële toepassingen. Voor deze productlijnen stelt Bekaert in West-Europa een structurele neerwaartse marktevolutie vast. De agressieve competitie vanuit voornamelijk Centraal-Europa en Azië zorgt voor een aanhoudende druk op de verkoopprijzen. Deze externe ontwikkelingen wegen steeds zwaarder op de rentabiliteit van Bekaert Hemiksem en op de concurrentiële positie van het bedrijf in de Europese markt, waardoor een herschikking van het productieplatform in België zich opdringt. De directie betreurt dat zij genoodzaakt is om deze maatregel voor te stellen, maar ziet geen andere mogelijkheid om de langetermijnpositie van de draadactiviteiten in Europa veilig te stellen.