Echt opvallende dalers zijn er niet, maar de banken liggen toch nogmaals wat zwakker op koers. Zowel KBC als Dexia zijn lagere koersniveaus gaan opzoeken. In de sector blijft het gonsen van de geruchten.

In de bankwereld is er opnieuw beroering met nogmaals UBS in het middelpunt van de belangstelling. Fortis merkt op dat er weer geruchten de ronde doen over een winstwaarschuwing als gevolg van nieuwe verliezen op probleemkredieten.

Daarnaast deden er geruchten de ronde dat UBS opnieuw een kapitaalverhoging zou moeten doen. Bovendien was er nog het gerucht dat de bank veel geld zou hebben verloren aan kredieten op LyondellBasell.

Gezien de huidige onzekerheid gelooft Fortis dat de koers van UBS op korte termijn onder druk kan staan. Daarom krijgt dit Zwitsers bankaandeel slechts een neutraal advies.

Echt opvallende dalers zijn er niet, maar de banken liggen toch nogmaals wat zwakker op koers. Zowel KBC als Dexia zijn lagere koersniveaus gaan opzoeken. In de sector blijft het gonsen van de geruchten. In de bankwereld is er opnieuw beroering met nogmaals UBS in het middelpunt van de belangstelling. Fortis merkt op dat er weer geruchten de ronde doen over een winstwaarschuwing als gevolg van nieuwe verliezen op probleemkredieten. Daarnaast deden er geruchten de ronde dat UBS opnieuw een kapitaalverhoging zou moeten doen. Bovendien was er nog het gerucht dat de bank veel geld zou hebben verloren aan kredieten op LyondellBasell.Gezien de huidige onzekerheid gelooft Fortis dat de koers van UBS op korte termijn onder druk kan staan. Daarom krijgt dit Zwitsers bankaandeel slechts een neutraal advies.