Verschillende aandelen lieten zich van hun betere zijde zien. Dat was onder andere het geval met Fortis, maar ook met NPM, Omega Pharma, UCB en AB-InBev. De banken presteerden flauwtjes, maar vooral Nyrstar en Belgacom kregen klappen.

Op de brede markt was Punch Telematix een opvallende stijger, maar gaven Devgen en CMB terrein prijs.

Keefe, Bruyette & Woods heeft het advies voor BNP Paribas verhoogd tot outperform, komende van market perform. De belangrijkste markten van de Franse bank lijken nauwelijks te zijn aangetast door de huizenzeepbel.

Bovendien heeft de bank ook geen forse blootstelling aan consumentenkredieten, in tegenstelling tot sommige andere banken. Als achterblijver is BNP Paribas volgens KBW interessant. Over de Fortis-affaire werd in het bericht met geen woord gerept.

De producentenprijzen zijn in de 15 landen van de eurozone in november met 1,90% gedaald, zo maakte Eurostat bekend. In vergelijking met november 2007 bedroeg de inflatie nog 3,30%.

De consensusverwachting lag op een daling met 0,90% gedaald en op een stijging met 4,50% op jaarbasis. Verwacht wordt dat de inflatie op fabrieksniveau ook in de komende maanden zal blijven dalen.

Verschillende aandelen lieten zich van hun betere zijde zien. Dat was onder andere het geval met Fortis, maar ook met NPM, Omega Pharma, UCB en AB-InBev. De banken presteerden flauwtjes, maar vooral Nyrstar en Belgacom kregen klappen. Op de brede markt was Punch Telematix een opvallende stijger, maar gaven Devgen en CMB terrein prijs. Keefe, Bruyette & Woods heeft het advies voor BNP Paribas verhoogd tot outperform, komende van market perform. De belangrijkste markten van de Franse bank lijken nauwelijks te zijn aangetast door de huizenzeepbel.Bovendien heeft de bank ook geen forse blootstelling aan consumentenkredieten, in tegenstelling tot sommige andere banken. Als achterblijver is BNP Paribas volgens KBW interessant. Over de Fortis-affaire werd in het bericht met geen woord gerept. De producentenprijzen zijn in de 15 landen van de eurozone in november met 1,90% gedaald, zo maakte Eurostat bekend. In vergelijking met november 2007 bedroeg de inflatie nog 3,30%. De consensusverwachting lag op een daling met 0,90% gedaald en op een stijging met 4,50% op jaarbasis. Verwacht wordt dat de inflatie op fabrieksniveau ook in de komende maanden zal blijven dalen.