Vooral de bankaandelen liggen goed op koers. De meevallende winstcijfers van enkele Amerikaanse banken zijn daar niet vreemd aan, maar anderzijds is er ook de redding van CIT Group die een rol speelt in het verhaal. Via een noodkrediet kan deze financiële instelling voorlopig het hoofd boven water houden.

In Brussel boekt de BEL 20 een winst van slechts iets meer dan een half procent. De handel draait hier maar op halve kracht, veel beleggers genieten van een verlengd weekend. KBC presteert nog in de banksector redelijk sterk, maar Dexia blijft dicht in de buurt van de nullijn.

Vooral de bankaandelen liggen goed op koers. De meevallende winstcijfers van enkele Amerikaanse banken zijn daar niet vreemd aan, maar anderzijds is er ook de redding van CIT Group die een rol speelt in het verhaal. Via een noodkrediet kan deze financiële instelling voorlopig het hoofd boven water houden. In Brussel boekt de BEL 20 een winst van slechts iets meer dan een half procent. De handel draait hier maar op halve kracht, veel beleggers genieten van een verlengd weekend. KBC presteert nog in de banksector redelijk sterk, maar Dexia blijft dicht in de buurt van de nullijn.