Merck KGaA heeft via Viaximm Holding, een joint venture met een Zwitsers investeringsfonds, een nieuw geneesmiddel voor de bestrijding van kanker ontwikkeld.

Het betreft een vaccin dat volgend jaar in de testfase beland. Het medicijn snijdt de bloedtoevoer naar een kankertumor af. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen, de nieuwkomer zou een betere werking hebben dan Avastin van Roche.

In Brussel is het sentiment eveneens afwachtend, met een winst die voor de BEL 20 beperkt blijft tot fracties van een procent. De index probeert nog steeds stand te houden boven 2450.

Merck KGaA heeft via Viaximm Holding, een joint venture met een Zwitsers investeringsfonds, een nieuw geneesmiddel voor de bestrijding van kanker ontwikkeld. Het betreft een vaccin dat volgend jaar in de testfase beland. Het medicijn snijdt de bloedtoevoer naar een kankertumor af. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen, de nieuwkomer zou een betere werking hebben dan Avastin van Roche. In Brussel is het sentiment eveneens afwachtend, met een winst die voor de BEL 20 beperkt blijft tot fracties van een procent. De index probeert nog steeds stand te houden boven 2450.