De oplopende spanningen omtrent een Syrische interventie zou, in combinatie met stakingen in de Zuid-Afrikaanse goudmijnen, in normale omstandigheden de goudprijs door het dak moeten jagen. Dat dit niet gebeurt, kan alleen als een signaal van zwakte geïnterpreteerd worden.

Bekendheid van de zaak betekent blijkbaar het einde van het vermaak voor de goudprijs. Eens te meer is opgevallen dat de zilverprijs nog heftiger reageert dan de goudprijs. Volgens Norman is de kans groot dat het goud opnieuw zal verzwakken wanneer de doorbraak boven 1400 dollar niet snel lukt.

De oplopende spanningen omtrent een Syrische interventie zou, in combinatie met stakingen in de Zuid-Afrikaanse goudmijnen, in normale omstandigheden de goudprijs door het dak moeten jagen. Dat dit niet gebeurt, kan alleen als een signaal van zwakte geïnterpreteerd worden. Bekendheid van de zaak betekent blijkbaar het einde van het vermaak voor de goudprijs. Eens te meer is opgevallen dat de zilverprijs nog heftiger reageert dan de goudprijs. Volgens Norman is de kans groot dat het goud opnieuw zal verzwakken wanneer de doorbraak boven 1400 dollar niet snel lukt.