Zowel in de Verenigde Staten als in Europa is er volgens professor Stefan Duchateau nog steeds een stevige veiligheidsbuffer ingebouwd. Het feit dat deze buffer de laatste maanden afneemt, is vooral positief te interpreteren:

Door de afnemende aversie voor risico zijn de vereiste risicopremies minder hoog: Technisch vertaalt zich dat in beurzen die sneller stijgen dan hun bedrijfsresultaten, hetgeen meteen ook de specifieke gang van zaken op de Europese beurzen verklaart.

Korte conclusie: de Europese en de Amerikaanse aandelenbeurzen staan niet te duur geprijsd. Nog een tijdje zomer op de beurzen dus. Maar neem toch maar een paraplu mee voor een plotse onweersbui. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Zowel in de Verenigde Staten als in Europa is er volgens professor Stefan Duchateau nog steeds een stevige veiligheidsbuffer ingebouwd. Het feit dat deze buffer de laatste maanden afneemt, is vooral positief te interpreteren: Door de afnemende aversie voor risico zijn de vereiste risicopremies minder hoog: Technisch vertaalt zich dat in beurzen die sneller stijgen dan hun bedrijfsresultaten, hetgeen meteen ook de specifieke gang van zaken op de Europese beurzen verklaart. Korte conclusie: de Europese en de Amerikaanse aandelenbeurzen staan niet te duur geprijsd. Nog een tijdje zomer op de beurzen dus. Maar neem toch maar een paraplu mee voor een plotse onweersbui. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.