Gisteren heeft Slovenië aan de Europese Commissie een plan voorgesteld om de banken te herfinancieren. Vraag is of dat plan zal volstaan om de wankele Sloveense bankenwereld uit het slop te trekken. Veel economen verwachten dat Slovenië de volgende brandhaard in Europa zal worden.

Voorlopig heeft Slovenië uitstel van executie gekregen, maar het land zal moeten aantonen wel degelijk van plan te zijn om de problemen bij de wortels aan te pakken. Iedereen is bevreesd dat een volgende fase in de Europese schuldencrisis de Cypriotische spookbeelden weer zal oproepen.

Gisteren heeft Slovenië aan de Europese Commissie een plan voorgesteld om de banken te herfinancieren. Vraag is of dat plan zal volstaan om de wankele Sloveense bankenwereld uit het slop te trekken. Veel economen verwachten dat Slovenië de volgende brandhaard in Europa zal worden. Voorlopig heeft Slovenië uitstel van executie gekregen, maar het land zal moeten aantonen wel degelijk van plan te zijn om de problemen bij de wortels aan te pakken. Iedereen is bevreesd dat een volgende fase in de Europese schuldencrisis de Cypriotische spookbeelden weer zal oproepen.