- Geconsolideerde omzet van € 1,8 miljard (+16%) en gezamenlijke omzet van € 2,4 miljard (+14%)

- Marge op omzet van € 448 miljoen in vergelijking met € 434 miljoen

- EBIT van € 232 miljoen tegenover € 243 miljoen

- EBITDA van € 342 miljoen tegenover € 349 miljoen

- EPS: € 2,45 tegenover € 3,05

- Tussentijds dividend van € 0,67

Zoals eerder meegedeeld hield Bekaert rekening met een vraagimpact ten gevolge van maatregelen voor meer gecontroleerde groei in China, dewelke hebben geleid tot een algemeen zwakkere economische activiteit in het land.

Ook de verwachte volatiliteit in de zonneënergiesector ten gevolge van wijzigingen in het fiscaal stimulus-beleid in de Europese eindmarkten zette zich door, hetgeen resulteerde in een beduidende afname van de vraag.

Bovendien werden de energiegerelateerde en automobielmarkten in China gekenmerkt door toenemende concurrerende capaciteit en hoge voorraden doorheen de toeleveringsketen.

Bekaert voerde gepaste maatregelen door, waaronder prijsaanpassingen, om de marktpositie in China te verdedigen. De gezamenlijke impact van alle hierboven vermelde gebeurtenissen kwam tot uiting in het tweede kwartaal van 2011.

Ook buiten China presteerde Bekaert gedurende de eerste jaarhelft van 2011 sterk in volatiele financiële en economische omstandigheden.

- Geconsolideerde omzet van € 1,8 miljard (+16%) en gezamenlijke omzet van € 2,4 miljard (+14%) - Marge op omzet van € 448 miljoen in vergelijking met € 434 miljoen - EBIT van € 232 miljoen tegenover € 243 miljoen - EBITDA van € 342 miljoen tegenover € 349 miljoen - EPS: € 2,45 tegenover € 3,05 - Tussentijds dividend van € 0,67 Zoals eerder meegedeeld hield Bekaert rekening met een vraagimpact ten gevolge van maatregelen voor meer gecontroleerde groei in China, dewelke hebben geleid tot een algemeen zwakkere economische activiteit in het land. Ook de verwachte volatiliteit in de zonneënergiesector ten gevolge van wijzigingen in het fiscaal stimulus-beleid in de Europese eindmarkten zette zich door, hetgeen resulteerde in een beduidende afname van de vraag. Bovendien werden de energiegerelateerde en automobielmarkten in China gekenmerkt door toenemende concurrerende capaciteit en hoge voorraden doorheen de toeleveringsketen. Bekaert voerde gepaste maatregelen door, waaronder prijsaanpassingen, om de marktpositie in China te verdedigen. De gezamenlijke impact van alle hierboven vermelde gebeurtenissen kwam tot uiting in het tweede kwartaal van 2011. Ook buiten China presteerde Bekaert gedurende de eerste jaarhelft van 2011 sterk in volatiele financiële en economische omstandigheden.