Op de valutamarkten krabbelt de euro weer recht, blijkbaar verwachten de beleggers toch een positieve uitslag bij de Italiaanse verkiezingen.

Vorige week vrijdag verlaagde Moody's de kredietrating voor het Verenigd Koninkrijk, een beslissing die niet geheel onverwacht kwam.

In reactie daalde de koers van het pond opnieuw. De financiële markten hebben de Britse downgrading echter al grotendeels verrekend.

De downgrading heeft te maken met de zwakke economische vooruitzichten voor het land en met de oplopende schuldengraad.

De Britse premier David Cameron heeft bij monde van minister van Financiën George Osborne al laten weten dat de politiek van besparingen gewoon zal worden verder gezet.

Op de valutamarkten krabbelt de euro weer recht, blijkbaar verwachten de beleggers toch een positieve uitslag bij de Italiaanse verkiezingen. Vorige week vrijdag verlaagde Moody's de kredietrating voor het Verenigd Koninkrijk, een beslissing die niet geheel onverwacht kwam. In reactie daalde de koers van het pond opnieuw. De financiële markten hebben de Britse downgrading echter al grotendeels verrekend. De downgrading heeft te maken met de zwakke economische vooruitzichten voor het land en met de oplopende schuldengraad. De Britse premier David Cameron heeft bij monde van minister van Financiën George Osborne al laten weten dat de politiek van besparingen gewoon zal worden verder gezet.