Injecteer gewoon de nodige hoeveelheid liquiditeit in de financiële markten, zodanig dat de banken zich niet meer verplicht zien om hun Italiaanse, Spaanse en Portugese obligaties af te bouwen omdat ze geen middelen kunnen aantrekken om hun posities te financieren.

Zo stop je volgens professor Stefan Duchateau een infernale spiraal waarbij banken hun staatsobligaties bij het minste onraad bij het grof huisvuil plaatsen en hiermee een self fulfilling prophecy uitlokken.

De vrees voor een deterioratie van de staatsfinanciën in de genoemde landen veroorzaakt zo een verkoopgolf, zodat de rente dusdanig stijgt dat de budgetten inderdaad met dieprode cijfers moeten herschreven worden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Injecteer gewoon de nodige hoeveelheid liquiditeit in de financiële markten, zodanig dat de banken zich niet meer verplicht zien om hun Italiaanse, Spaanse en Portugese obligaties af te bouwen omdat ze geen middelen kunnen aantrekken om hun posities te financieren. Zo stop je volgens professor Stefan Duchateau een infernale spiraal waarbij banken hun staatsobligaties bij het minste onraad bij het grof huisvuil plaatsen en hiermee een self fulfilling prophecy uitlokken. De vrees voor een deterioratie van de staatsfinanciën in de genoemde landen veroorzaakt zo een verkoopgolf, zodat de rente dusdanig stijgt dat de budgetten inderdaad met dieprode cijfers moeten herschreven worden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.