Sinds 2004 is de interesse in beleggingen in aandelen en obligaties met meer dan 50% gedaald. Ondanks een opleving van de interesse voor obligaties in 2008 en voor aandelen in 2009 spreken analisten van de 'Great Rotation' uit beleggingen. De man in de straat heeft met andere woorden de buik vol van beleggen.

Dat blijkt ook uit een onderzoek uitgevoerd door Google Trends. Obligaties zijn sinds de crash nog altijd populairder dan aandelen, een evolutie die de Amerikaanse centrale bank probeert om te keren door op grote schaal geld in het systeem te pompen.

De vaststelling geldt op de eerste plaats voor de Verenigde Staten, maar ook in Europa is dezelfde trend merkbaar. Dat verklaart meteen waarom zoveel brokers, vermogensbeheerders in de VS krampachtig geld blijven investeren in reclame, tot dusver zonder veel succes.

Sinds 2004 is de interesse in beleggingen in aandelen en obligaties met meer dan 50% gedaald. Ondanks een opleving van de interesse voor obligaties in 2008 en voor aandelen in 2009 spreken analisten van de 'Great Rotation' uit beleggingen. De man in de straat heeft met andere woorden de buik vol van beleggen. Dat blijkt ook uit een onderzoek uitgevoerd door Google Trends. Obligaties zijn sinds de crash nog altijd populairder dan aandelen, een evolutie die de Amerikaanse centrale bank probeert om te keren door op grote schaal geld in het systeem te pompen. De vaststelling geldt op de eerste plaats voor de Verenigde Staten, maar ook in Europa is dezelfde trend merkbaar. Dat verklaart meteen waarom zoveel brokers, vermogensbeheerders in de VS krampachtig geld blijven investeren in reclame, tot dusver zonder veel succes.