Hong Kong waarschuwde vanmorgen voor een groeivertraging in de tweede helft van het jaar, maar in het grote buurland lijken de zaken beter te gaan. In China groeit volgens professor Stefan Duchateau samen met het economisch herstel de overtuiging dat de zeepbel in de vastgoedsector meer onder controle lijkt te komen.

Duchateau leidt dit laatste af uit de afnemende spanningen op de interbancaire markt. De recente evolutie van de geldmarkttarieven in China geldt als een duidelijke indicatie van het feit dat de Overheid het minder nodig vindt om liquiditeit te onttrekken uit de geldmarkten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Hong Kong waarschuwde vanmorgen voor een groeivertraging in de tweede helft van het jaar, maar in het grote buurland lijken de zaken beter te gaan. In China groeit volgens professor Stefan Duchateau samen met het economisch herstel de overtuiging dat de zeepbel in de vastgoedsector meer onder controle lijkt te komen. Duchateau leidt dit laatste af uit de afnemende spanningen op de interbancaire markt. De recente evolutie van de geldmarkttarieven in China geldt als een duidelijke indicatie van het feit dat de Overheid het minder nodig vindt om liquiditeit te onttrekken uit de geldmarkten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.