Hoe de markt op korte termijn zal evolueren is volgens Bekaert onduidelijk, maar in een persbericht zegt de groep niet te verwachten dat de huidige vertraging voor het geheel van de activiteiten zal aanhouden. Bekaert verwijst daarvoor naar de "flexibiliteit om optimaal de productiecapaciteit en investeringsuitgaven af te stemmen op de vraag, en door het beperken van het werkkapitaal en de onkosten."

De groeicijfers in 2008 zijn nagenoeg volledige te danken aan de divisie geavanceerde draadproducten. Met een gezamenlijke omzet van 3,69 miljard (+19%)is dat de belangrijkste divisie. Bij de divisies materialen en deklagen ging Bekaert er met respectievelijk 2 en 3% op achteruit.

Geografisch kende Bekaert de sterkste groei in Azië. Daar groeide de divisie draad met bijna 74% en de staalkoordactiviteit met 64%. "De omzet van draad nam zowel in Noord- als in Latijns-Amerika toe met bijna 20% ten gevolge van de bestendigde marktvraag en de verrekende duurdere grondstoffen in de

verkoopprijzen", klinkt het in het persbericht.

Hoe de markt op korte termijn zal evolueren is volgens Bekaert onduidelijk, maar in een persbericht zegt de groep niet te verwachten dat de huidige vertraging voor het geheel van de activiteiten zal aanhouden. Bekaert verwijst daarvoor naar de "flexibiliteit om optimaal de productiecapaciteit en investeringsuitgaven af te stemmen op de vraag, en door het beperken van het werkkapitaal en de onkosten." De groeicijfers in 2008 zijn nagenoeg volledige te danken aan de divisie geavanceerde draadproducten. Met een gezamenlijke omzet van 3,69 miljard (+19%)is dat de belangrijkste divisie. Bij de divisies materialen en deklagen ging Bekaert er met respectievelijk 2 en 3% op achteruit. Geografisch kende Bekaert de sterkste groei in Azië. Daar groeide de divisie draad met bijna 74% en de staalkoordactiviteit met 64%. "De omzet van draad nam zowel in Noord- als in Latijns-Amerika toe met bijna 20% ten gevolge van de bestendigde marktvraag en de verrekende duurdere grondstoffen in de verkoopprijzen", klinkt het in het persbericht.