De vastgoedsector heeft vanzelfsprekend een belangrijke rol gespeeld bij de Chinese economische ontwikkeling, maar daar heeft zeker niet iedereen van kunnen profiteren. Sommigen zijn steenrijk geworden van de vastgoedexplosie, maar bij de doorsnee Chinees is dat vast en zeker niet het geval.

Het is volgens Durden duidelijk dat deze situatie op langere termijn niet houdbaar is. Het is aan de Chinese regering om haar verantwoordelijkheid op te nemen, alleen zij kan beletten dat de vastgoedmarkt door het probleem van overcapaciteit gaat kapseizen.

De vastgoedsector heeft vanzelfsprekend een belangrijke rol gespeeld bij de Chinese economische ontwikkeling, maar daar heeft zeker niet iedereen van kunnen profiteren. Sommigen zijn steenrijk geworden van de vastgoedexplosie, maar bij de doorsnee Chinees is dat vast en zeker niet het geval. Het is volgens Durden duidelijk dat deze situatie op langere termijn niet houdbaar is. Het is aan de Chinese regering om haar verantwoordelijkheid op te nemen, alleen zij kan beletten dat de vastgoedmarkt door het probleem van overcapaciteit gaat kapseizen.