Tesa, het bedrijfsonderdeel dat hechtingsmaterialen produceert, is zwaar getroffen. In 2009 kan de omzet er minstens 10% dalen met een halvering van de winstmarge.

Gelukkig betreft het minder dan 15% van de groepsomzet en is de consumentendivisie (Nivea, Eucerin) wel recessiebestendig. In de westerse markten was er een stagnatie.

De omzetgroei komt voor 80% uit Azië en Latijns-Amerika. De nettocash steeg tot 1,26 mld EUR of 5,57 EUR per aandeel (17% van de huidige koers), volgens SG Private Banking een comfortabele positie in de huidige crisis.

Beiersdorf wil in de groeilanden bedrijven met een sterke marktpositie overnemen. Hoewel SG Private Banking de winstprognose voor 2009 licht neerwaarts bijstelt tot 2,45 EUR per aandeel, behoudt de bank haar koopadvies.

Beiersdorf heeft sterke troeven: een stevige balans, een bekend wereldmerk en groeikansen in Azië en Latijns-Amerika. Tegen 15 keer de winst is het aandeel niet duur. Dat blijkt nog meer uit de koers/omzet (1,2) of de verhouding ondernemingswaarde/omzet (0,95). Dergelijke waardering nodigt uit tot een bod.

Gezien de tijdelijke groeivertraging verlaagt SG Private Banking het koersdoel niettemin van 44 naar 38 EUR.

Tesa, het bedrijfsonderdeel dat hechtingsmaterialen produceert, is zwaar getroffen. In 2009 kan de omzet er minstens 10% dalen met een halvering van de winstmarge. Gelukkig betreft het minder dan 15% van de groepsomzet en is de consumentendivisie (Nivea, Eucerin) wel recessiebestendig. In de westerse markten was er een stagnatie. De omzetgroei komt voor 80% uit Azië en Latijns-Amerika. De nettocash steeg tot 1,26 mld EUR of 5,57 EUR per aandeel (17% van de huidige koers), volgens SG Private Banking een comfortabele positie in de huidige crisis. Beiersdorf wil in de groeilanden bedrijven met een sterke marktpositie overnemen. Hoewel SG Private Banking de winstprognose voor 2009 licht neerwaarts bijstelt tot 2,45 EUR per aandeel, behoudt de bank haar koopadvies. Beiersdorf heeft sterke troeven: een stevige balans, een bekend wereldmerk en groeikansen in Azië en Latijns-Amerika. Tegen 15 keer de winst is het aandeel niet duur. Dat blijkt nog meer uit de koers/omzet (1,2) of de verhouding ondernemingswaarde/omzet (0,95). Dergelijke waardering nodigt uit tot een bod. Gezien de tijdelijke groeivertraging verlaagt SG Private Banking het koersdoel niettemin van 44 naar 38 EUR.