Dit geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog maar eens aan dat de eurozone er als geheel niet slecht voor staat, maar dat de regionale verschillen erg groot zijn.

Ter vergelijking, de VS heeft een begrotingstekort van meer dan 8%.

In Griekenland is na dagen onderhandelen een nieuwe interim premier bevestigd. Lucas Papademos, oud vice-voorzitter van de ECB, zal de regering gaan leiden.

Papademos moet overeenstemming bereiken over het bezuinigingsprogramma zodat de volgende tranche uit het reddingspakket wordt betaald en voorbereidingen treffen voor nieuwe verkiezingen.

Dit geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog maar eens aan dat de eurozone er als geheel niet slecht voor staat, maar dat de regionale verschillen erg groot zijn. Ter vergelijking, de VS heeft een begrotingstekort van meer dan 8%. In Griekenland is na dagen onderhandelen een nieuwe interim premier bevestigd. Lucas Papademos, oud vice-voorzitter van de ECB, zal de regering gaan leiden. Papademos moet overeenstemming bereiken over het bezuinigingsprogramma zodat de volgende tranche uit het reddingspakket wordt betaald en voorbereidingen treffen voor nieuwe verkiezingen.