Volgens ING gaan de economische voorspellingen van de Europese Commissie meestal onopgemerkt voorbij, maar ditmaal zou dat wel eens anders kunnen zijn.

De financiële markten gaan vooral kijken naar voorspellingen wat de begroting betreft. De EC zal namelijk ook dat wat betreft een eerste voorsmaakje geven.

Vooral de Excessive Deficit Procedure (EDP), de procedure om de begrotingen te bewaken, zal veel aandacht krijgen. 12 van de 17 landen, waaronder de 4 landen in moeilijkheden, verkeren nog in een EDP-situatie.

Voor de landen met een deadline in 2012, Italië, Cyprus en België, wordt het al voor de zomer er op of er onder. Is er een begrotingsstorm op komst in Europa? Vrijdag weten we het antwoord op die vraag.

Volgens ING gaan de economische voorspellingen van de Europese Commissie meestal onopgemerkt voorbij, maar ditmaal zou dat wel eens anders kunnen zijn. De financiële markten gaan vooral kijken naar voorspellingen wat de begroting betreft. De EC zal namelijk ook dat wat betreft een eerste voorsmaakje geven. Vooral de Excessive Deficit Procedure (EDP), de procedure om de begrotingen te bewaken, zal veel aandacht krijgen. 12 van de 17 landen, waaronder de 4 landen in moeilijkheden, verkeren nog in een EDP-situatie. Voor de landen met een deadline in 2012, Italië, Cyprus en België, wordt het al voor de zomer er op of er onder. Is er een begrotingsstorm op komst in Europa? Vrijdag weten we het antwoord op die vraag.