De begrotingssituatie in Verenigde Staten is onhoudbaar, zo verklaarde president Barack Obama onlangs. Het land moet het tekort op de begroting zo snel mogelijk terugdringen.

Voor het huidige boekjaar, dat afloopt op 30 september 2011, wordt een tekort van 1470 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. De maatregelen om de economie te ondersteunen, hebben volgens Obama het deficiet inderdaad doen oplopen.

Ze waren echter onvermijdelijk om te vermijden dat de VS-economie in een nog dieper gat zou wegzinken. Dat was echter het verleden en nu moet er aan de toekomst worden gedacht.

Obama wil besparen, maar niet op eender wat. Zo mag er zeker niet op onderwijs worden bespaard, wat de Republikeinen wel van plan zijn.

De president kondigde onlangs "Skills for America's Future" als nieuw initiatief aan, een samenwerking tussen bedrijfswereld en universiteiten.

De begrotingssituatie in Verenigde Staten is onhoudbaar, zo verklaarde president Barack Obama onlangs. Het land moet het tekort op de begroting zo snel mogelijk terugdringen. Voor het huidige boekjaar, dat afloopt op 30 september 2011, wordt een tekort van 1470 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. De maatregelen om de economie te ondersteunen, hebben volgens Obama het deficiet inderdaad doen oplopen. Ze waren echter onvermijdelijk om te vermijden dat de VS-economie in een nog dieper gat zou wegzinken. Dat was echter het verleden en nu moet er aan de toekomst worden gedacht. Obama wil besparen, maar niet op eender wat. Zo mag er zeker niet op onderwijs worden bespaard, wat de Republikeinen wel van plan zijn. De president kondigde onlangs "Skills for America's Future" als nieuw initiatief aan, een samenwerking tussen bedrijfswereld en universiteiten.