Het tekort op de begroting van de Golden Staten is afgelopen tot 16 miljard dollar, dit hoofdzakelijk als gevolg van belastinginkomsten die duidelijk onder de verwachtingen uitkwamen. Het aarzelend economisch is niet vreemd aan het oplopen van het begrotingstekort.

Het bericht is afkomstig van gouverneur Jerry Brown, die in januari een tekort van slechts 9,20 miljard dollar naar voren had geschoven. Alleen al in de maand april inde de staat Californië 2 miljard dollar minder belastingen dan aanvankelijk was geraamd.

Het ziet er niet naar uit dat deze trend snel zal worden doorbroken.

Er zal moeten worden bespaard

Ook in Californië zal er moeten worden bespaard en Brown wil daar niet te lang mee wachten. Op de eerste plaats zal er 4 miljard dollar worden bespaard op gezondheidsprogramma's en op steun aan zwakkeren in de samenleving. Ook het onderwijs zal minder geld krijgen.

Daarnaast wil Brown meer geld binnenhalen door de inkomstenbelasting te verhogen en door meer belastingen op verkopen te heffen. De gouverneur merkte voor televisie nogmaals op dat de staat Californië zich nog steeds hersteld van de ergste recessie sinds de jaren 30.

Het tekort op de begroting van de Golden Staten is afgelopen tot 16 miljard dollar, dit hoofdzakelijk als gevolg van belastinginkomsten die duidelijk onder de verwachtingen uitkwamen. Het aarzelend economisch is niet vreemd aan het oplopen van het begrotingstekort. Het bericht is afkomstig van gouverneur Jerry Brown, die in januari een tekort van slechts 9,20 miljard dollar naar voren had geschoven. Alleen al in de maand april inde de staat Californië 2 miljard dollar minder belastingen dan aanvankelijk was geraamd. Het ziet er niet naar uit dat deze trend snel zal worden doorbroken. Er zal moeten worden bespaard Ook in Californië zal er moeten worden bespaard en Brown wil daar niet te lang mee wachten. Op de eerste plaats zal er 4 miljard dollar worden bespaard op gezondheidsprogramma's en op steun aan zwakkeren in de samenleving. Ook het onderwijs zal minder geld krijgen. Daarnaast wil Brown meer geld binnenhalen door de inkomstenbelasting te verhogen en door meer belastingen op verkopen te heffen. De gouverneur merkte voor televisie nogmaals op dat de staat Californië zich nog steeds hersteld van de ergste recessie sinds de jaren 30.