Andrew Milligan, head global strategy bij Standard Life Investments in Londen, is van mening dat de problemen op lange termijn met de deficieten niet onderschat mogen worden.

Overheden gaan meer en meer moeilijkheden ondervinden om hun werking gefinancierd te krijgen. Dat heeft voor de beleggers twee duidelijke gevolgen, aldus Milligan.

Op de eerste plaats gaan de markten volatiel blijven, op de tweede plaats gaan de rentevoeten langer laag blijven. Op het vlak van belastingen en uitgaven zullen moeilijke beslissingen moeten worden getroffen.

De OESO waarschuwde al dat de overheidsschulden in de geïndustrialiseerde landen in 2011 de kaap van 100% van het BBP gaan overtreffen en dat is niet meer gebeurd sinds de jaren 50. De regeringen kunnen daarbij op grote interne tegenstand rekenen, met mogelijk sociale onrust tot gevolg.

Andrew Milligan, head global strategy bij Standard Life Investments in Londen, is van mening dat de problemen op lange termijn met de deficieten niet onderschat mogen worden. Overheden gaan meer en meer moeilijkheden ondervinden om hun werking gefinancierd te krijgen. Dat heeft voor de beleggers twee duidelijke gevolgen, aldus Milligan. Op de eerste plaats gaan de markten volatiel blijven, op de tweede plaats gaan de rentevoeten langer laag blijven. Op het vlak van belastingen en uitgaven zullen moeilijke beslissingen moeten worden getroffen. De OESO waarschuwde al dat de overheidsschulden in de geïndustrialiseerde landen in 2011 de kaap van 100% van het BBP gaan overtreffen en dat is niet meer gebeurd sinds de jaren 50. De regeringen kunnen daarbij op grote interne tegenstand rekenen, met mogelijk sociale onrust tot gevolg.