Dat betekent dat we ons in de komende jaren aan verschillende schuldherschikkingen mogen verwachten. De huidige vorm om liquiditeiten in het systeem te pompen, gaat niet volstaan om deze crisissen te voorkomen.

De begrotingscrisis kan eigenlijk alleen maar adequaat worden aangepakt wanneer ook de bankproblemen opgelost worden. Citigroup verwijst daarbij uitdrukkelijk naar Ierland, dat dankzij het huidige reddingsplan alleen maar tijd heeft gekocht.

Anderzijds is Griekenland, met of zonder reddingsplan, gewoonweg insolvabel. De overheidsobligaties van de West-Europese landen zijn nu risicovoller geworden dan die van de groeilanden, aldus Citigroup.

Dat betekent dat we ons in de komende jaren aan verschillende schuldherschikkingen mogen verwachten. De huidige vorm om liquiditeiten in het systeem te pompen, gaat niet volstaan om deze crisissen te voorkomen. De begrotingscrisis kan eigenlijk alleen maar adequaat worden aangepakt wanneer ook de bankproblemen opgelost worden. Citigroup verwijst daarbij uitdrukkelijk naar Ierland, dat dankzij het huidige reddingsplan alleen maar tijd heeft gekocht. Anderzijds is Griekenland, met of zonder reddingsplan, gewoonweg insolvabel. De overheidsobligaties van de West-Europese landen zijn nu risicovoller geworden dan die van de groeilanden, aldus Citigroup.