De begrotingscrisis is echter een positief gegeven voor de Europese kernlanden, zo verklaarde Karen Olney, chief European equity strategist bij UBS, gisteren op de zender CNBC.

De crisis die een probleem vormt voor landen als Ierland en Griekenland houdt de rente laag, want de eurozone wil zo de groei in deze landen weer doen aantrekken. Er zijn echter andere landen die op de eerste plaats van de lage rente profiteren.

Dat zijn meer bepaald Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dit trio trekt zich op aan de lage rente om met een stevige economische groei uit te pakken. Die trend zal zich volgens Olney nog wel een tijdje verder zetten.

De begrotingscrisis is echter een positief gegeven voor de Europese kernlanden, zo verklaarde Karen Olney, chief European equity strategist bij UBS, gisteren op de zender CNBC. De crisis die een probleem vormt voor landen als Ierland en Griekenland houdt de rente laag, want de eurozone wil zo de groei in deze landen weer doen aantrekken. Er zijn echter andere landen die op de eerste plaats van de lage rente profiteren. Dat zijn meer bepaald Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dit trio trekt zich op aan de lage rente om met een stevige economische groei uit te pakken. Die trend zal zich volgens Olney nog wel een tijdje verder zetten.