Er wordt uitgegaan van een euro van nog 1,20 dollar tegen het midden van volgend jaar. De analisten van deze Britse bank hebben vorig jaar de meest acurate valuta-voorspelling afgeleverd.

Westpac Banking, de nummer twee, is "bearish in the short term", terwijl Wells Fargo nummer drie op de lijst met meest betrouwbare voorspellingen vorige week zijn prognose verlaagde.

Callum Henderson, hoofd valutahandel bij Standard Chartered in Singapore, is van mening de problemen in de eurozone ook in 2011 op de valutamarkten gaan blijven wegen.

Verschillende landen hebben veel schulden, grote tekorten op de begroting, grote deficieten op de lopende rekening, geen eigen munt en kunnen de rente niet verlagen. Ze kunnen alleen uit de knoei raken door een zware recessie.

Er wordt uitgegaan van een euro van nog 1,20 dollar tegen het midden van volgend jaar. De analisten van deze Britse bank hebben vorig jaar de meest acurate valuta-voorspelling afgeleverd. Westpac Banking, de nummer twee, is "bearish in the short term", terwijl Wells Fargo nummer drie op de lijst met meest betrouwbare voorspellingen vorige week zijn prognose verlaagde. Callum Henderson, hoofd valutahandel bij Standard Chartered in Singapore, is van mening de problemen in de eurozone ook in 2011 op de valutamarkten gaan blijven wegen. Verschillende landen hebben veel schulden, grote tekorten op de begroting, grote deficieten op de lopende rekening, geen eigen munt en kunnen de rente niet verlagen. Ze kunnen alleen uit de knoei raken door een zware recessie.