Voor de Europese autoriteiten lijkt de tijd te dringen. De Griekse crisis sleepte vijf maanden aan, periode waarin de rente op Griekse staatsobligaties stelselmatig opliep. Pas daarna bereikte de crisis een hoogtepunt en werd een reddingsplan goedgekeurd.

De eurozone had sinds 1999 nog nooit zo'n crisis meegemaakt en dat verklaart waarschijnlijk de laattijdige reactie. In het geval van Ierland was er slechts sprake van weken alvorens de cimax werd bereikt.

Bovendien spartelde Ierland nog geruime tijd tegen alvorens hulp werd gevraagd. Een volgende crisis zal volgens Hugo Brady, senior policy analist bij de Centre for European Reform, nog sneller kunnen evolueren.

Hij reikt echter ook een oplossing aan: het uitgeven van Europees staatspapier voor een bedrag van honderden miljarden dollars. Brady maakt zich sterk dat de Chinezen op dergelijk papier zouden willen intekenen.

Voor de Europese autoriteiten lijkt de tijd te dringen. De Griekse crisis sleepte vijf maanden aan, periode waarin de rente op Griekse staatsobligaties stelselmatig opliep. Pas daarna bereikte de crisis een hoogtepunt en werd een reddingsplan goedgekeurd. De eurozone had sinds 1999 nog nooit zo'n crisis meegemaakt en dat verklaart waarschijnlijk de laattijdige reactie. In het geval van Ierland was er slechts sprake van weken alvorens de cimax werd bereikt. Bovendien spartelde Ierland nog geruime tijd tegen alvorens hulp werd gevraagd. Een volgende crisis zal volgens Hugo Brady, senior policy analist bij de Centre for European Reform, nog sneller kunnen evolueren. Hij reikt echter ook een oplossing aan: het uitgeven van Europees staatspapier voor een bedrag van honderden miljarden dollars. Brady maakt zich sterk dat de Chinezen op dergelijk papier zouden willen intekenen.