Daardoor zou de toekomst van de Europese eenheidsmunt steeds meer in gevaar te gaan komen. Bovendien dreigt ook het economisch herstel in de eurozone te gaan stilvallen.

Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3321 dollar, tegenover een slotkoers van 1,3360 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de vrijdagsessie werd op 1,3285 dollar het laagste niveau bereikt sinds 22 september.

Joseph Capurso, currency strateeg bij Commonwealth Bank of Australia in Sidney, is van mening dat de begrotingscrisis in Europa nog niet achter de rug, het is slechts een kwestie van tijd alvorens het volgende land in de problemen gaat komen.

Daardoor zou de toekomst van de Europese eenheidsmunt steeds meer in gevaar te gaan komen. Bovendien dreigt ook het economisch herstel in de eurozone te gaan stilvallen. Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3321 dollar, tegenover een slotkoers van 1,3360 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de vrijdagsessie werd op 1,3285 dollar het laagste niveau bereikt sinds 22 september. Joseph Capurso, currency strateeg bij Commonwealth Bank of Australia in Sidney, is van mening dat de begrotingscrisis in Europa nog niet achter de rug, het is slechts een kwestie van tijd alvorens het volgende land in de problemen gaat komen.