Terwijl de Amerikaanse economie langzamerhand steeds meer aan kracht wint, kwakkelt de economie in de eurozone nog voort.

Onzekerheid over de politieke keuzes in Italië, het stroeve verloop van de vorming van een Bankenunie en de aanhoudende politieke strijd tussen Noord- en Zuid-Europa, als het gaat over hoe Europa uit de recessie te trekken, zorgen voor onduidelijkheid.

Toch zien we volgens ABN Amro in Europa langzaam maar zeker een positieve verandering. Het ondernemersvertrouwen neemt toe en de detailhandelsverkopen in januari zijn gestegen.

Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat dit laatste cijfer tamelijk volatiel is. Al met al geven beleggers Europa het voordeel van de twijfel.

Terwijl de Amerikaanse economie langzamerhand steeds meer aan kracht wint, kwakkelt de economie in de eurozone nog voort. Onzekerheid over de politieke keuzes in Italië, het stroeve verloop van de vorming van een Bankenunie en de aanhoudende politieke strijd tussen Noord- en Zuid-Europa, als het gaat over hoe Europa uit de recessie te trekken, zorgen voor onduidelijkheid. Toch zien we volgens ABN Amro in Europa langzaam maar zeker een positieve verandering. Het ondernemersvertrouwen neemt toe en de detailhandelsverkopen in januari zijn gestegen. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat dit laatste cijfer tamelijk volatiel is. Al met al geven beleggers Europa het voordeel van de twijfel.