Aangezien GCS Capital sinds de initieel voorziene closing datum van 28 juni 2013 niet in staat is gebleken om aan haar contractuele betalingsverplichting onder de aandelenverkoopsovereenkomst te voldoen, zag Dexia zich genoodzaakt om, zoals aangekondigd op 24 juli 2013, een definitief einde te stellen aan de gesprekken met GCS Capital en de aandelenverkoopsovereenkomst met GCS Capital formeel te beëindigen met ingang van 30 juli 2013.

Om de verkoop van Dexia Asset Management tot een goed einde te brengen in het belang van alle betrokken partijen, in het bijzonder haar cliënten en medewerkers, zal Dexia zo snel mogelijk de besprekingen hervatten met andere partijen die in het verleden een sterke interesse voor de franchise hebben geuit.

Dexia stelt met tevredenheid vast dat Dexia Asset Management, in een moeilijke context, een competitieve franchise blijft die geniet van duurzame commerciële relaties met zijn internationaal gediversifieerd klantenbestand en zijn historische distributiepartners.

De teams blijven de commerciële activiteiten van Dexia Asset Management verder uitbouwen en handhaven een uitstekende operationele efficiëntie.

Aangezien GCS Capital sinds de initieel voorziene closing datum van 28 juni 2013 niet in staat is gebleken om aan haar contractuele betalingsverplichting onder de aandelenverkoopsovereenkomst te voldoen, zag Dexia zich genoodzaakt om, zoals aangekondigd op 24 juli 2013, een definitief einde te stellen aan de gesprekken met GCS Capital en de aandelenverkoopsovereenkomst met GCS Capital formeel te beëindigen met ingang van 30 juli 2013. Om de verkoop van Dexia Asset Management tot een goed einde te brengen in het belang van alle betrokken partijen, in het bijzonder haar cliënten en medewerkers, zal Dexia zo snel mogelijk de besprekingen hervatten met andere partijen die in het verleden een sterke interesse voor de franchise hebben geuit. Dexia stelt met tevredenheid vast dat Dexia Asset Management, in een moeilijke context, een competitieve franchise blijft die geniet van duurzame commerciële relaties met zijn internationaal gediversifieerd klantenbestand en zijn historische distributiepartners. De teams blijven de commerciële activiteiten van Dexia Asset Management verder uitbouwen en handhaven een uitstekende operationele efficiëntie.