Die bedrijven hebben de goede gewoonte ontwikkeld om zich in te dekken tegen (on)verwachte bewegingen op de valutamarkten. Die bewegingen worden echter steeds onvoorspelbaarder, zodat het ook moeilijker wordt om zich in te dekken.

Met name de forse verzwakking van de dollarkoers begint voor heel wat bedrijven met inkomsten in dollars grote problemen op te leveren. De onzekerheid is namelijk enorm toegenomen.

Quincy Krosby, strateeg bij Prudential Financial, merkt op dat de situatie nog ingewikkelder wordt wanneer verschillende landen bij het nastreven naar concurrentiële voordelen hun munten gaan laten verzwakken. Voor internationaal georiënteerde bedrijven dreigt de situatie dus steeds complexer te worden.

Die bedrijven hebben de goede gewoonte ontwikkeld om zich in te dekken tegen (on)verwachte bewegingen op de valutamarkten. Die bewegingen worden echter steeds onvoorspelbaarder, zodat het ook moeilijker wordt om zich in te dekken. Met name de forse verzwakking van de dollarkoers begint voor heel wat bedrijven met inkomsten in dollars grote problemen op te leveren. De onzekerheid is namelijk enorm toegenomen. Quincy Krosby, strateeg bij Prudential Financial, merkt op dat de situatie nog ingewikkelder wordt wanneer verschillende landen bij het nastreven naar concurrentiële voordelen hun munten gaan laten verzwakken. Voor internationaal georiënteerde bedrijven dreigt de situatie dus steeds complexer te worden.