Dat blijkt echter niet helemaal het geval te zijn. Verschillende bedrijven hebben al aangekondigd dat de premies die ze moeten betalen fors gaan stijgen, in zoverre zelfs dat er mogelijk ontslagen zullen moeten vallen.

Sommige bedrijven gaan moeten snoeien in de voordelen waarvan hun medewerkers genieten, anderen hebben grote afschrijvingen aangekondigd om de lasten verbonden aan de hervorming te dragen.

Caterpillar liet weten dat de herziening in het eerste jaar alleen al minstens 100 miljoen dollar gaat kosten. Verizon zal anderzijds mogelijk de voordelen verbonden aan de ziekteverzekering moeten verlagen.

Medtronic, de bekende maker van medische toestellen, dreigt het slachtoffer te worden van nieuwe belastingen op zijn producten. Die zouden kunnen leiden tot het ontslag van een 1000-tal medewerkers.

Dat blijkt echter niet helemaal het geval te zijn. Verschillende bedrijven hebben al aangekondigd dat de premies die ze moeten betalen fors gaan stijgen, in zoverre zelfs dat er mogelijk ontslagen zullen moeten vallen. Sommige bedrijven gaan moeten snoeien in de voordelen waarvan hun medewerkers genieten, anderen hebben grote afschrijvingen aangekondigd om de lasten verbonden aan de hervorming te dragen. Caterpillar liet weten dat de herziening in het eerste jaar alleen al minstens 100 miljoen dollar gaat kosten. Verizon zal anderzijds mogelijk de voordelen verbonden aan de ziekteverzekering moeten verlagen. Medtronic, de bekende maker van medische toestellen, dreigt het slachtoffer te worden van nieuwe belastingen op zijn producten. Die zouden kunnen leiden tot het ontslag van een 1000-tal medewerkers.