Cofinimmo versus Mobistar

De Brusselse beurs toonde zich van haar betere kant en sloot de vrijdagsessie af met een winst van 0,65%. Cofinimmo betaalde cash voor het vertrek van haar topman, Mobistar profiteerde voluit van een adviesverhoging door Credit Suisse. Algemeen deed de financiële sector het goed, terwijl de vastgoedsector terrein moest prijsgeven.

Drukke dagen wat betreft emissies van bedrijfsobligaties

Afgelopen dinsdag was het volgens Theodoor Gilissen Bankiers de drukste dag sinds januari 2010 op het gebied van uitgifte van bedrijfsleningen in Europa. Op deze dag werd er voor Eur 6,6 mrd aan nieuwe leningen geplaatst door onder andere Fiat, Daimler en Electricité de France.

Bedrijven verwachten niet dat de tarieven waartegen ze kunnen lenen nog veel lager kunnen worden en profiteren van de lage absolute rentetarieven en de grote vraag van beleggers. Societe Generale heeft haar voorspelling voor het volume van nieuw uit tegeven leningen door bedrijven dit jaar inmiddels met 40% verhoogd tot Eur 70 mrd.

Ook EFSF haalt geld op

Ook het EFSF heeft deze week schuldpapier uitgegeven. Het fonds haalde Eur 4 mrd op voor 5 jaar met een yield van 2,06%, Eur 1,5 mrd voor 20 jaar en Eur 1,9 mrd voor 6 maanden. Voor alle leningen was de belangstelling volgens Theodoor Gilissen Bankiers ruim voldoende.

Kredietratings kunnen verder naar omlaag

Citigroup heeft deze week haar outlook voor landenratings bekend gemaakt. De bank verwacht dit jaar nog neerwaartse bijstellingen met één of twee stappen door Moody's en S&P voor Portugal, Ierland, Italië en Spanje.

Voor Griekenland verwacht Citigroup een bijstelling naar boven nu de schuldenruil heeft plaatsgevonden.

Cofinimmo versus Mobistar De Brusselse beurs toonde zich van haar betere kant en sloot de vrijdagsessie af met een winst van 0,65%. Cofinimmo betaalde cash voor het vertrek van haar topman, Mobistar profiteerde voluit van een adviesverhoging door Credit Suisse. Algemeen deed de financiële sector het goed, terwijl de vastgoedsector terrein moest prijsgeven. Drukke dagen wat betreft emissies van bedrijfsobligaties Afgelopen dinsdag was het volgens Theodoor Gilissen Bankiers de drukste dag sinds januari 2010 op het gebied van uitgifte van bedrijfsleningen in Europa. Op deze dag werd er voor Eur 6,6 mrd aan nieuwe leningen geplaatst door onder andere Fiat, Daimler en Electricité de France. Bedrijven verwachten niet dat de tarieven waartegen ze kunnen lenen nog veel lager kunnen worden en profiteren van de lage absolute rentetarieven en de grote vraag van beleggers. Societe Generale heeft haar voorspelling voor het volume van nieuw uit tegeven leningen door bedrijven dit jaar inmiddels met 40% verhoogd tot Eur 70 mrd.Ook EFSF haalt geld op Ook het EFSF heeft deze week schuldpapier uitgegeven. Het fonds haalde Eur 4 mrd op voor 5 jaar met een yield van 2,06%, Eur 1,5 mrd voor 20 jaar en Eur 1,9 mrd voor 6 maanden. Voor alle leningen was de belangstelling volgens Theodoor Gilissen Bankiers ruim voldoende. Kredietratings kunnen verder naar omlaag Citigroup heeft deze week haar outlook voor landenratings bekend gemaakt. De bank verwacht dit jaar nog neerwaartse bijstellingen met één of twee stappen door Moody's en S&P voor Portugal, Ierland, Italië en Spanje. Voor Griekenland verwacht Citigroup een bijstelling naar boven nu de schuldenruil heeft plaatsgevonden.