De bedrijven proberen in ijltempo van hun cash af te raken, want in de huidige omstandigheden levert cash onvoldoende op om de inflatie te compenseren.

Massa's bedrijven hebben recent dividendverhogingen, inkoop van eigen aandelen enzovoort aangekondigd.

Maar blijkbaar gaat het allemaal nog niet snel genoeg. Howard Silverblatt van S&P Dow Jones Indices stelt vast dat de bedrijfswereld naar alternatieve manieren zoekt om haar cash kwijt te raken.

Eén optie komt niet of nauwelijks in aanmerking: investeringen worden, gezien de huidige onzekerheid, vermeden als de pest.

De bedrijven proberen in ijltempo van hun cash af te raken, want in de huidige omstandigheden levert cash onvoldoende op om de inflatie te compenseren. Massa's bedrijven hebben recent dividendverhogingen, inkoop van eigen aandelen enzovoort aangekondigd. Maar blijkbaar gaat het allemaal nog niet snel genoeg. Howard Silverblatt van S&P Dow Jones Indices stelt vast dat de bedrijfswereld naar alternatieve manieren zoekt om haar cash kwijt te raken. Eén optie komt niet of nauwelijks in aanmerking: investeringen worden, gezien de huidige onzekerheid, vermeden als de pest.