Toch is er een belangrijk argument die hiervoor pleit en dat zijn namelijk de prestaties van de beursgenoteerde bedrijven. Blijkt namelijk dat bedrijven met vrouwen in de raad van bestuur op de beurs beter presteren dan bedrijven zonder vrouwen in de raad van bestuur.

Dat blijkt uit de studie "Mining the Metrics of Board Diversity", uitgevoerd door Thomson Reuters. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 4100 bedrijven en daaruit bleek dat bedrijven met een gemengde raad van bestuur over de afgelopen 18 maanden de MSCI World Index duidelijk hebben geklopt.

Toch is er een belangrijk argument die hiervoor pleit en dat zijn namelijk de prestaties van de beursgenoteerde bedrijven. Blijkt namelijk dat bedrijven met vrouwen in de raad van bestuur op de beurs beter presteren dan bedrijven zonder vrouwen in de raad van bestuur. Dat blijkt uit de studie "Mining the Metrics of Board Diversity", uitgevoerd door Thomson Reuters. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 4100 bedrijven en daaruit bleek dat bedrijven met een gemengde raad van bestuur over de afgelopen 18 maanden de MSCI World Index duidelijk hebben geklopt.