Een verhoging van de productiviteit werd bereikt door meer in technologie te investeren. Technologie neemt de plaats in van dure werknemers, zodat de marges toch kunnen stijgen.

Fed chairman Bernanke is zich bewust van deze evolutie. In een getuigenis voor het House Budget Committee van het congres merkte hij op dat die investeringen de tewerkstelling afremmen.

Volgens Terranova is dit meteen ook het zwakke punt in QE2, het programma ter verruiming van de monetaire politiek dat in november werd aangekondigd. Er wordt in van alles en nog wat geïnvesteerd, behalve in nieuwe werknemers.

Een verhoging van de productiviteit werd bereikt door meer in technologie te investeren. Technologie neemt de plaats in van dure werknemers, zodat de marges toch kunnen stijgen. Fed chairman Bernanke is zich bewust van deze evolutie. In een getuigenis voor het House Budget Committee van het congres merkte hij op dat die investeringen de tewerkstelling afremmen. Volgens Terranova is dit meteen ook het zwakke punt in QE2, het programma ter verruiming van de monetaire politiek dat in november werd aangekondigd. Er wordt in van alles en nog wat geïnvesteerd, behalve in nieuwe werknemers.