Vorige week maandag volgde bij opening direct een koerssprong op de meeste beurzen.

Daarnaast zorgt de groeiende fusie- en overnameactiviteit voor een steeds sterker fundament onder de beurskoersen. Het betekent dat het bedrijfsleven de blik weer richting toekomst heeft.

In de marge hiervan wordt nog een extra signaal gegeven. Er is weer bankkrediet beschikbaar voor het doen van investeringen.

Smeerolie voor het ondernemingsklimaat, met andere woorden. Wie onderdelen wil verkopen, zoals ING, merkt dat er zich in korte tijd voldoende kopers melden.

Uiteraard zijn deze ontwikkelingen volgens ABN Amro een verslag van wat er in "Wall Street" gebeurt. De volgende impuls voor beurskoersen ligt echter in "Main Street".

Wat doen de consumenten? Maken zij gebruik van alternatieven voor spaarproducten of wordt er geknald met Kerst? Internationale beleggers kijken hier erg naar uit.

Vorige week maandag volgde bij opening direct een koerssprong op de meeste beurzen. Daarnaast zorgt de groeiende fusie- en overnameactiviteit voor een steeds sterker fundament onder de beurskoersen. Het betekent dat het bedrijfsleven de blik weer richting toekomst heeft. In de marge hiervan wordt nog een extra signaal gegeven. Er is weer bankkrediet beschikbaar voor het doen van investeringen. Smeerolie voor het ondernemingsklimaat, met andere woorden. Wie onderdelen wil verkopen, zoals ING, merkt dat er zich in korte tijd voldoende kopers melden. Uiteraard zijn deze ontwikkelingen volgens ABN Amro een verslag van wat er in "Wall Street" gebeurt. De volgende impuls voor beurskoersen ligt echter in "Main Street". Wat doen de consumenten? Maken zij gebruik van alternatieven voor spaarproducten of wordt er geknald met Kerst? Internationale beleggers kijken hier erg naar uit.