Het beeld wordt echter anders wanneer naar een paar zeer belangrijke factoren gekeken wordt. Wereldwijd staat de cashflow onder druk en dat geldt voor de volledige G4 (de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa). Bovendien staan ook de bedrijfsinvesteringen onder druk.

Deze evolutie is al een tijdje aan de gang, maar de situatie blijkt nog altijd te verergeren. De bedrijfswinsten stijgen, maar de cash flow zakt steeds dieper weg. Inmiddels begint de cash flow van de bedrijven op een niveau dat voor het laatst in 2009 werd opgetekend. Ondanks de miljarden die in het systeem werden gepompt, blijkt van een verbetering nog altijd geen sprake te zijn.

Het beeld wordt echter anders wanneer naar een paar zeer belangrijke factoren gekeken wordt. Wereldwijd staat de cashflow onder druk en dat geldt voor de volledige G4 (de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa). Bovendien staan ook de bedrijfsinvesteringen onder druk. Deze evolutie is al een tijdje aan de gang, maar de situatie blijkt nog altijd te verergeren. De bedrijfswinsten stijgen, maar de cash flow zakt steeds dieper weg. Inmiddels begint de cash flow van de bedrijven op een niveau dat voor het laatst in 2009 werd opgetekend. Ondanks de miljarden die in het systeem werden gepompt, blijkt van een verbetering nog altijd geen sprake te zijn.