Ter herinnering: de "spreads" voor obligaties van Investment Grade in Europa gaan uit van een gecumuleerde default rate op 5 jaar van meer dan 14 %, terwijl het slechtste historische resultaat iets meer dan 3 % was over de voorbije 20 jaar.

Voor de aandelen spreekt het voor zich dat de verwachtingen van de analisten - die in 2009 nog altijd een stijging van de resultaten voorspellen - niet echt de marktprijzen weerspiegelen.

De analisten van AXA Investment Managers zijn echter voorbereid op grote teleurstellingen, aangezien de bedrijfswinsten volgend jaar in Europa nog eens met 15 tot 25 % zouden kunnen dalen.

Ter herinnering: de "spreads" voor obligaties van Investment Grade in Europa gaan uit van een gecumuleerde default rate op 5 jaar van meer dan 14 %, terwijl het slechtste historische resultaat iets meer dan 3 % was over de voorbije 20 jaar. Voor de aandelen spreekt het voor zich dat de verwachtingen van de analisten - die in 2009 nog altijd een stijging van de resultaten voorspellen - niet echt de marktprijzen weerspiegelen. De analisten van AXA Investment Managers zijn echter voorbereid op grote teleurstellingen, aangezien de bedrijfswinsten volgend jaar in Europa nog eens met 15 tot 25 % zouden kunnen dalen.