Tegelijkertijd kwam het cijferseizoen goed op gang en die resultaten waren over het algemeen goed. Bij de Amerikaanse bedrijven die tot nu toe aan de beurt zijn geweest, kwam in 80% van de gevallen de omzet hoger uit dan verwacht.

In 70% van de gevallen was de winst beter dan door analisten was ingeschat. Dat beeld wordt bevestigd door de Europese bedrijven.

Daarnaast blijft de cijferstroom van het bedrijfsleven doorgaan. Deze week komen ook weer enkele belangrijke Nederlandse ondernemingen met halfjaarcijfers naar buiten, zoals KPN, Arcelor Mittal, Wolters Kluwer en Royal Dutch Shell.

Bij de Belgen verdienen Solvay, Exmar en Belgacom een vermelding. ABN Amro denkt dat het bedrijfsleven, vooral in Europa, goed gepositioneerd is voor aanhoudend krachtige winstgroei.

Tegelijkertijd kwam het cijferseizoen goed op gang en die resultaten waren over het algemeen goed. Bij de Amerikaanse bedrijven die tot nu toe aan de beurt zijn geweest, kwam in 80% van de gevallen de omzet hoger uit dan verwacht. In 70% van de gevallen was de winst beter dan door analisten was ingeschat. Dat beeld wordt bevestigd door de Europese bedrijven. Daarnaast blijft de cijferstroom van het bedrijfsleven doorgaan. Deze week komen ook weer enkele belangrijke Nederlandse ondernemingen met halfjaarcijfers naar buiten, zoals KPN, Arcelor Mittal, Wolters Kluwer en Royal Dutch Shell. Bij de Belgen verdienen Solvay, Exmar en Belgacom een vermelding. ABN Amro denkt dat het bedrijfsleven, vooral in Europa, goed gepositioneerd is voor aanhoudend krachtige winstgroei.