De aandacht zal dus vooral uitgaan naar het beschikbare macro-nieuws. En daarbij kijken de analisten van de bank met name naar het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië en vooral Duitsland. De vraag daarbij is of we de daling in de Europese Unie en Nederland ook terug zullen zien in de andere landen.

Daarnaast zullen er gegevens worden gepubliceerd over het ondernemersvertrouwen in Duitsland (de Ifo), België (vaak een goede graadmeter voor Europa) en Nederland.

Tot slot zijn er nog inflatiecijfers uit Italië, Frankrijk, Nederland en Duitsland in augustus, waarbij de laatste een indicatie zal vormen voor de inflatie in de eurozone als geheel.

De aandacht zal dus vooral uitgaan naar het beschikbare macro-nieuws. En daarbij kijken de analisten van de bank met name naar het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië en vooral Duitsland. De vraag daarbij is of we de daling in de Europese Unie en Nederland ook terug zullen zien in de andere landen. Daarnaast zullen er gegevens worden gepubliceerd over het ondernemersvertrouwen in Duitsland (de Ifo), België (vaak een goede graadmeter voor Europa) en Nederland. Tot slot zijn er nog inflatiecijfers uit Italië, Frankrijk, Nederland en Duitsland in augustus, waarbij de laatste een indicatie zal vormen voor de inflatie in de eurozone als geheel.